Translate

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Είμαι Περήφανος και τυχερός που είμαι Έλληνας





Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας

  Κάθε φορά που πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε το περήφανο ΌΧΙ των παππούδων μας απέναντι στο φασισμό. Νομίζω ότι ο φετινός εορτασμός θα είναι περισσότερο συμβολικός από πότε καθώς ξαναζεί το Εθνος μας στιγμές Κατοχής.  Βλέπουμε πείνα, εξαθλίωση , μαυραγορίτες, πολιτικές Τσολακογλου ,και ένα Λαό διχασμένο που τον φέρνουν σ' αυτή τη κατάσταση ΌΛΑ τα πολίτικα κόμματα που δεν μπορούν να βρουν μια κοινή συνισταμένη αλλά σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες κοιτούν τα μικροκομματικα τους συμφέροντα.

  Όλο αυτό το καιρό σκέφτομαι το εξής : Αν ο κάθε Έλληνας αλλά ειδικά οι πολιτικοί μας γνώριζαν την ιστορία μας και διδασκόταν από αυτην θα φτάναμε σ' αυτό το σημείο; Η απάντηση είναι ΌΧΙ. Γι' αυτό ας θυμηθούμε μερικές από τις στιγμές που οι Ελληνες έγραψαν ιστορία και είπαν ΌΧΙ...

ΜΆΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΏΝΑ 490 π.χ 10000 Αθηναίοι και 1000 Πλαταιεις λένε ΌΧΙ  και νίκουν 55000 ή 200000 (κατ’ άλλους) Πέρσες υπό τη καθοδήγηση του Μιλτιάδη. 

ΜΆΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΏΝ. Τον Αύγουστο του 490 π.χ. Οι 300 του Λεωνίδα πλαισιομενοι  από 6000 άντρες και 700 Θεσπιοις λένε ΌΧΙ  στο Ξερξη και 800000 Πέρσες.


ΝΑΥΜΑΧΊΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΊΝΑΣ. Το Σεπτέμβριο του 480 π.χ. Οι Ελληνες υπό τη καθοδήγηση του Αθηναίου Θεμιστοκλή και του Σπαρτιάτη στρατηγού Ευρυβιάδη και με 350 τριήρεις  κατατρόπωσαν 1200 Περσικές που ήταν διοικούμενες από τον Πέρση Μεγάβαζο.

 ΜΆΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΏΝ. Τον Αύγουστο του 479 π.χ. Ο Παυσανίας με 100000 Ελληνες νικάει το Μαρδονιο και πολυαριθμο στρατό Περσών.



ΝΑΥΜΑΧΊΑ ΤΗΣ ΜΥΚΆΛΗΣ. Το 479 π.χ.Οι  Έλληνες με προεξέχοντες το Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωτυχίδη και τον Αθηναίο στρατηγό Ξάνθιππο λένε ξανά ΌΧΙ και νικούν τους Πέρσες.

ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. Οι Ελληνες λένε ΌΧΙ στους Τούρκους.


28η Οκτωβρίου οι Ελληνες λένε ΌΧΙ στο φασισμό.
Ξεπουλήθηκε;

 Αναλογιζόμενος όλα τα παραπάνω και πολλές άλλες λαμπρές στιγμές του Έθνους μας νιώθω τεράστια ντροπή που ο ιστορικός του μέλλοντός θα γράψει ότι οι Ελληνες τη περίοδο 2010-2013 με προεξεχοντες τους ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ, ΣΑΜΑΡΆ, ΠΑΠΑΔΉΜΟ, ΒΕΝΙΖΈΛΟ,ΠΑΠΟΎΛΙΑ ΈΛΕΓΑΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΝΑΙ...ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ. .Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να κάνω λάθος και όλοι αυτοί να είχαν δίκιο που Έλεγαν ΝΑΙ άλλωστε είναι όλοι τους πιο σοφοί από εμένα τον αδαή.
Παναγιώτης Πικραμένος Ορκίζεται Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ο Υπ. οικονομικών κύριος Στουρνάρας

Ίσως να είναι συμβολικό που αυτή τη περίοδο είχαμε πρωθυπουργό με το επώνυμο Πικραμένος, άλλωστε ποιός Ελληνας δεν νιώθει πίκρα και απογοήτευση αυτή τη περίοδο, και υπουργό οικονομικών με επίθετο ΣΤΟΥΡΝΆΡΑΣ. γιατί μόνο αν είσαι Στουρναρι , όπως λέμε στο χωριό μου, μπορείς να τα κανείς τόσο χάλια στα οικονομικά...

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΕΛΠΊΖΩ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΌΝΟΥΣ ΜΑΣ γιατί πολέμησαν για να είμαστε ελεύθεροι και για ιδέες που ΕΜΕΙΣ οι σύγχρονοι Ελληνες σφετερίζουμε...
ΑΧ ΕΛΛΆΔΑ Σ' ΑΓΑΠΏ...

Με τιμή 
Βελονακης Κ. Γεώργιος
Μαθηματικός
Velonogeorge@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε τις παρατηρήσεις σας

Powered By Blogger