Translate

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Νέο άρθρο στο Σαμιακόν Βήμα: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται...


Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται...

Κριστίν Λαγκάρντ: Η Πρόεδρος του ΔΝΤ που παρέδωσε τη "Λίστα"
  Τις τελευταίες ημέρες ακούω πολλούς να λένε ότι πέφτουν από τα σύννεφα επειδή υπάρχει μια λίστα της Κριστίν Λαγκάρντ που περιέχει ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. Η απάντησή μου είναι η εξής "Ο κόσμος το ' χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι..."

  Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, υπάρχουν  και πολιτικοί που, ενδεχομένως, κάνουν πολλά καλά για την πατρίδα μας και δεν τα γνωρίζει το ευρύ κοινό. Όμως, στατιστικά, αν το σκεφτούμε υπάρχουν διεφθαρμένοι γιατροί, αστυνομικοί, καθηγητές, δάσκαλοι, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι, νοικοκυρές, αγρότες, αρχαιοφύλακες, δικηγόροι, κτηνοτρόφοι, ταξιτζήδες, παπάδες, καταστηματάρχες, επιχειρηματίες. Μπορώ να αραδιάζω εκατοντάδες επαγγέλματα, τι θέλω να πω με αυτό; ότι η  διαπλοκή και η απατεωνιά δεν έχει να κάνει με το επάγγελμα αλλά με τον άνθρωπο.

  Δηλαδή είναι λάθος να θεωρούμε ότι αν είσαι πολιτικός αυτομάτως είσαι διαπλεκόμενος, απατεώνας ή ανέντιμος. Όμως σ' αυτή τη κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας οι πολιτικοί μας "ηγέτες" θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, διότι  "Η γυναίκα του Καίσαρως δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται...". 

Η σύγχρονη... εκκλησία του δήμου
  Δεν θα πρέπει να φοβούνται ότι εάν δικαστούν 10-20 πολιτικοί  θα στοχοποιηθεί όλο το πολιτικό σύστημα,  απεναντίας, κατ' εμέ, θα αποβάλουν τα βαρύδια και θα απενεχοποιηθούν στα μάτια όλων των πολιτών. Είναι φυσικό σε κάθε ομάδα ατόμων να υπάρχουν καλοί και κακοί. Όμως υπάρχει μια  μεγάλη διαφορά μεταξύ των πολιτικών και  των άλλων κοινωνικών ομάδων...
  Η διαφορά αυτή έγκειται στο γεγονός ότι έχουμε δει να μπαίνουν φυλακή και να καταδικάζονται: γιατροί, νοικοκυρές, συνδικαλιστές, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, γεωργοί, παπάδες, ταξιτζήδες, δάσκαλοι, καθηγητές. Προσπαθώ να θυμηθώ ΈΝΑΝ πολιτικό που να έχει καταδικαστεί έστω έναν, ειλικρινά, δεν ξέρω εάν είναι περιορισμένες οι γνώσεις μου αλλά από το 1983, που έχω γεννηθεί, δεν θυμάμαι ΚΑΝΕΝΑΝ. Άρα δικαιούμαι να πω ότι: Είτε είναι όλοι έντιμοι είτε ότι υπάρχει μια μορφή συγκάληψης.

"Δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος"...έτσι γίνομαι και 'γω πολιτικός..

  Διότι όταν εμένα, με τα μέτρα που ψηφίζουν, μου κόβουν το μισθό, το μεροκάματο, τη δουλειά και το δικαίωμα να ελπίζω και να ονειρεύομαι ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ Η ΜΟΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ .  Γιατί έτσι γίνομαι και εγώ πολιτικός γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα ποινηκοποιηθεί ο παράνομος πλουτισμός μου.
  Άκουγα χθές σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι η Κριστίν Λαγκάρντ, η πρόεδρος του ΔΝΤ, παρέδωσε σε Ελληνική Κυβέρνηση  μια λίστα με ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ που έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στην Ελβετία χωρίς να φορολογηθούν. Τι έπραξαν λοιπόν, με βάση τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών, απεφάνθηκαν σε συνεργασία με εισαγγελικούς
λειτουργούς ότι επειδή είναι προϊόν υποκλοπής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 

  Τους παραπέμπω σε εκπομπή του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα που έλεγε πως χρησιμοποίησαν παρόμοιες λίστες οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ο Ελληνικός Λαός για να βάλει πλάτη θέλει να δει πράξεις και όχι εξαγγελίες. Τα πράγματα είναι απλά γι' αυτό δεν θα τα αναλύσω περαιτέρω.

  Στα παραπάνω δεν ανέφερα ονόματα πολιτικών και εισαγγελέων διότι σκοπός μου δεν είναι να στοχοποιήσω αλλά να πω ότι όπως όλες οι κοινωνικές ομάδες κάνουν την αυτοκριτική τους και αποβάλουν τα μολυσμένα καρκινώματα που έχουν στους κόλπους τους έτσι πρέπει να πράξουν οι Εξουσίες: Οι Πολιτικοί, οι Δικαστικοί και οι Δημοσιογράφοι...και να αντιληφθούv ότι αυτό που κάνουν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ...

Με τιμή,
Βελονάκης Κ. Γεώργιος
Μαθηματικός
velonogeorge@gmail.com 
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε τις παρατηρήσεις σας

Powered By Blogger