Translate

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου: Συζήτηση με θέμα την υποβάθμιση υγείας στη δυτική Σάμο

Χτες, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Καρλοβασίων ο εμπορικός σύλλογος Καρλοβάσου πραγματοποίησε συζήτηση με θέμα "Η υποβάθμιση υγείας στη δυτική Σάμο εξαιτίας της αποστελέχωσης του κέντρου υγείας Καρλοβάσου".
Ο Κύριος Ανδρεαδάκης ενημερώνει το ακροατήριο.
 Προσκεκλημένοι ήταν όλοι οι σύλλογοι της δυτικής Σάμου, οι πρόεδροι των χωριών της δυτικής Σάμου καθώς  υπάλληλοι αλλά και γιατροί του ΚΥ Καρλοβάσου.

 Το λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Καρλοβάσου, Κασάπογλου Γεώργιος ο οποίος ανάγνωσε την επιστολή που είχαν συντάξει οι εργαζόμενοι  του ΚΥ και την είχαν κοινοποιήσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς και ενημέρωναν για την κατάσταση που επικρατεί στο τομέα Υγεία.
Ο γιατρός κύριος Δεμερτζής
  Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο κύριος Ανδρεαδάκης, οδηγός ασθενοφόρου το ΚΥ Καρλοβάσου, ο γιατρός κύριος Δεμερτζής  και ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Καρλοβασίων κύριος Στ. Μακρής και οι τρεις περιέγραψαν με πολύ αναλυτικό τρόπο τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, που πηγάζουν από την έλλειψη  Προσωπικού Ιατρών αλλά και οδηγών ασθενοφόρων αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί  αυτή η κατάσταση για όλους του κατοίκους του νησιού καθώς το Κέντρο υγείας καλυπτεί γεωγραφικά τις ανάγκες των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής της Σάμου που εκτέινεται από τον Κάμπο Βουρλιωτών έως και το Νεοχώρι. 
 Επισημάνθηκε, πολλές φορές, ότι το πρόβλημα είναι πολύ  σοβαρό και δεν είναι πρόβλημα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ αλλά ΟΛΗΣ της ΣΑΜΟΥ, γι'αυτό συστήθηκε επιτροπή η οποία με τη βοήθεια του δικηγόρου Μανώλη Χιώτη  θα ερευνήσει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου υγείας καθώς και της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για να προχωρήσει στη συνέχεια σε έγγραφη διαμαρτυρία προς όλους τους φορείς, εντός και εκτός Σάμου,  και να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις με τη συμπόρευση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε τις παρατηρήσεις σας

Powered By Blogger